Ben ErkensInterview Ben

Als elf jarig jongetje wilde ik ook bij de harmonie. Na een jaar les te hebben gevolgd bij Pierre Smeets in de Dionysiusweg, ging ik toen naar de kostschool en omdat ik maar een keer per maand naar huis mocht, ben ik gestopt. Daarna ben ik weer begonnen toen ik 18 jaar was en wat meer tijd kreeg en ook weer zin kreeg om bij de harmonie te gaan.

Eerst heb ik heb ongeveer 5 jaar klarinet gespeeld, toen vroeg de toenmalige dirigent Eijkenboom of ik geen zin had om over te stappen naar saxofoon alt.

Twee jaar geleden ben ik gestopt als muzikant maar inmiddels speel ik wel weer bij de Sinzelbach kapel, wat ik met veel plezier doe.

Ik ben al enkele jaren gepensioneerd en samen met mijn vrouw Lilian hebben wij drie dagen een kleinkind om op te passen. Ik doe veel e-biken en maandagsmiddag is mijn vaste jeu de boules middag. Verder ben ik vaste vrijwilliger voor het onderhoud van beide kerkhoven.

De  mooiste optredens vond ik  de processies in Aken, na afloop werd er dan met de kapel op het pleintje voor de kerk gespeeld.

Ik zal nooit vergeten dat wij met de Sinzelbach muzikanten in Hoeve de Aar aan het spelen waren en er opeens achter mij veel rumoer was. Je zag aan het publiek voor mij dat er iets hilarisch was gebeurd, namelijk de speler van de dikke trom was van het podium gevallen en op hem lag de trom. Wij hebben toen gewoon doorgespeeld, inmiddels zat hij weer met behulp van het publiek op het podium en de laatste noten van het muziekstuk heeft hij toen nog kunnen meespelen.