Print

Ben ErkensInterview Ben

Wanneer ben je gestart bij harmonie Excelsior? Hoe ben je terecht gekomen bij harmonie Excelsior?

Als elf jarig jongetje wilde ik ook bij de harmonie. Na een jaar les te hebben gevolgd bij Pierre Smeets in de Dionysiusweg, ging ik toen naar de kostschool en omdat ik maar een keer per maand naar huis mocht, ben ik gestopt. Daarna ben ik weer begonnen toen ik 18 jaar was en wat meer tijd kreeg en ook weer zin kreeg om bij de harmonie te gaan.

 

Welke instrumenten speel je of heb je in het verleden gespeeld?

Eerst heb ik heb ongeveer 5 jaar klarinet gespeeld, toen vroeg de toenmalige dirigent Eijkenboom of ik geen zin had om over te stappen naar saxofoon alt.

 

Speel je naast Nijswiller nog in andere muziekverenigingen?

Twee jaar geleden ben ik gestopt als muzikant maar inmiddels speel ik wel weer bij de Sinzelbach kapel, wat ik met veel plezier doe.

 

Wat doe je zo al naast de harmonie? Studeer of werk je? Zijn er hobby’s naast muziek maken?

Ik ben al enkele jaren gepensioneerd en samen met mijn vrouw Lilian hebben wij drie dagen een kleinkind om op te passen. Ik doe veel e-biken en maandagsmiddag is mijn vaste jeu de boules middag. Verder ben ik vaste vrijwilliger voor het onderhoud van beide kerkhoven.

 

Welk optreden vind je het leukste? Waar kijk je ieder jaar naar uit?

De  mooiste optredens vond ik  de processies in Aken, na afloop werd er dan met de kapel op het pleintje voor de kerk gespeeld.

 

Heb je een bijzondere herinnering of leuke anekdote over de harmonie?

Ik zal nooit vergeten dat wij met de Sinzelbach muzikanten in Hoeve de Aar aan het spelen waren en er opeens achter mij veel rumoer was. Je zag aan het publiek voor mij dat er iets hilarisch was gebeurd, namelijk de speler van de dikke trom was van het podium gevallen en op hem lag de trom. Wij hebben toen gewoon doorgespeeld, inmiddels zat hij weer met behulp van het publiek op het podium en de laatste noten van het muziekstuk heeft hij toen nog kunnen meespelen.