Rob EijkenboomInterview Rob

Ik ben in 1979 begonnen bij Excelsior. Hoe ik er terecht gekomen ben is makkelijk: mijn vader was toentertijd dirigent in Nijswiller, dus de keuze was snel gemaakt.

Ik speel hoorn, f hoorn wel te verstaan.

In het verleden heb ik een paar jaar bij Simpelveld meegespeeld en ben toen ook op concours geweest. Daarnaast heb ik in de goede oude tijd uitgeholpen bij diverse korpsen waaronder harmonie Amiliaan van Bleijerheide.

Ik werk, heb een eigen zaak en werk daarnaast in een fietsenzaak. Ik heb verder weinig hobby’s, ik vis wel.

Het mooiste optreden wat we helaas niet meer hebben was bij de paters in Mamelis. Nu vind ik het kerstconcert wel altijd leuk.

Ik heb niet echt een anekdote, maar ik vond destijds dat ik met o.a. Leo Olischlager, Frans Ploum, John Mullenders, Sjaak Lenders en Ron Quodbach kwartet of kwintet speelden wel heel mooi. Daarnaast was het afscheid van mijn vader als dirigent ook super mooi. Music van John Miles heeft hierdoor een speciale plek gekregen. De oudere leden zullen zich het nog wel herinneren.