Luuk MullendersInterview Luuk

Ik ben gestart bij harmonie Excelsior in 2007, de exacte datum is mij niet bekend. Het onderwerp kwam aan bod aan tafel nadat ik vaker bij pap op het instrument blies of op een trompet thuis. En met een vader als spelend lid is de keuze van orkest al snel gemaakt. En zo ben je opeens 12 ½ jaar lid.

Het instrument dat ik nu speel is de trompet, dit speel ik nog steeds met veel plezier en mag dit doen naast diegene die mij een echt instrument heeft leren spelen, onze 1e trompettist Frans Ploemen.

Ik ben muzikaal veel actief bij de koninklijke harmonie st. Cecilia te Vaals als uithulp, waar ik een 2e trompet invul. Dit avontuurtje begon na een van de carnavalrevue’s 2 of 3 jaar geleden, toen ik met mijn grote mond zei dat ik iets beter kon en pap naar een lid liep en mij aanmeldde als uithulp. Zo help ik ook regelmatig uit in Vijlen wat we te danken hebben na de leuke samenwerking met de twee korpsen. En laatst heb ik bij Lemiers geholpen nadat een van mijn muzikale contacten mij vroeg op een repetitie in Vaals.

Buiten muziek ben ik al 1½ jaar werkzaam bij Plus Winnubst, eerst in de vestiging in Welten en sinds kort in Bekkerveld. Zo sport ik ook regelmatig, deze activiteit verschilt tussen voetballen met vrienden en fitness. In september start ik bij een nieuwe opleiding op Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Ik kijk elk jaar weer uit naar het BBQ-concert, vooral omdat het weer dan lekker is en er een heerlijke sfeer (en geur) hangt. Alle omstandigheden om een prachtig concert te geven en ons korps te presenteren.

De eerste keer voorspelen, dat vond ik heel eng. Als je als klein jongetje heel nerveus naar voor loopt, het stukje speelt waar je heel lang op hebt geoefend en na afloop de complimenten van de dirigent krijgt: “jij gaat het nog ver schoppen binnen de muziek Luuk”. Om dat te horen van de muzikale leider van ons korps, dat doet iets met je als klein kereltje.