Print

Youp MullendersInterview Youp

 

Wanneer ben je gestart bij harmonie Excelsior? Hoe ben je terecht gekomen bij harmonie Excelsior?

Ik ben 12 ½ jaar geleden gestart bij harmonie excelsior, maar de exacte datum weet ik ook niet. Ik was als kleine jongen altijd aan het kijken naar paps (John Mullenders) en zei toen: ”dat wil ik ook!”. Ja, dan zeg je als spelend lid natuurlijk niet nee.

 

Welke instrumenten speel je of heb je in het verleden gespeeld?

Ik was natuurlijk een expert op de blokfluit en op de triangel, maar voor de rest heb ik me mooi bij het slagwerk gehouden.

 

Speel je naast Nijswiller nog in andere muziekverenigingen?

Ik speel nog mee in de drumband van deze harmonie, die sinds kort samenwerkt met de drumband van Bocholtz. Zeer gezellig clubje, waar we ook altijd iets leuks maken.

 

Wat doe je zo al naast de harmonie? Studeer of werk je? Zijn er hobby’s naast muziek maken?

Ik studeer momenteel aan het Arcuscollege te heerlen, waar ik ICT-proggrameur leer. Ik werk in de Plus in Welten, waar ik aan de kassa zit en bij de vulploeg meewerk. En andere hobby’s? ja ik doe niet veel anders dan op de bank hangen en gamen… oh ja en repeteren natuurlijk!

 

Welk optreden vind je het leukste? Waar kijk je ieder jaar naar uit?

CARNAVAL! Hier maken we van allerhande gekkigheid tussen de optocht door! Van ergens op een bankje gaan hangen met de trom, tot tussen de klarinetten lopen!

 

Heb je een bijzondere herinnering of leuke anekdote over de harmonie?

Ik heb helaas geen bijzondere herinnering, want ze zijn allemaal leuk! Ik vind het heel gezellig en hoop er nog wel wat jaartjes te blijven! Iets wat ik wel zal onthouden, is mijn aanval op een bezoeker… een familielid kwam gezellig luisteren naar de repetitie, maar ging helaas recht voor het drumstel zitten… heel onhandig als dan je stokken  uit je handen vliegen!