Dorian en ElianneInterview Dorian

Ik ben zo’n 12,5 geleden gestart bij de harmonie. Mijn vader, moeder en zus waren al lid van de harmonie. Ik was ook geïnteresseerd in muziek maken en zo ben ik terecht gekomen bij harmonie Excelsior.

Ik speel klarinet in de harmonie. Voordat ik op klarinet ben gestart, heb ik eerst blokfluit gespeeld. Daarnaast heb ik in het verleden enige tijd gitaar en piano gespeeld.

Nee, ik speel alleen bij harmonie Excelsior.

Ik studeer facility management aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om foto’s en video’s te bewerken. Ik werk in de weekenden en vakanties in Hema Vaals, hier werk ik inmiddels al 5 jaar met veel plezier. Ook ga ik regelmatig samen met vrienden leuke dingen doen.

Ik heb geen echt favoriet optreden. Twee optredens waar ik ieder jaar veel plezier aan beleef zijn het kerstconcert en het zomerconcert. Het traditionele kerstbrood hoort voor mij bij het kerstconcert en valt dan ook ieder jaar in de smaak. Bij het zomerconcert geniet ik van de sfeer, gezelligheid en natuurlijk de BBQ.

Ik heb een bijzondere herinnering die vrij recent heeft plaatsgevonden. We hadden concert met de harmonie, maar dit concert kwam zeer ongunstig uit i.v.m. tentamens. Ik had ondanks mijn belangrijke tentamens toch besloten om mee te spelen met het concert. Helaas leek dit ‘meespelen’ iets anders te verlopen dan gehoopt. Tijdens het inspelen op de concertlocatie ging mijn klarinet kapot. Het zag erna uit dat ze het ook niet direct konden repareren, waardoor ik niet zo kunnen meespelen. Gelukkig kwam het allemaal nog goed en werd er enkele minuten voor de start van het concert een tijdelijke oplossing gecreëerd, waardoor ik toch nog kon meespelen.