Print

ElianneInterview Elianne

 

Wanneer ben je gestart bij harmonie Excelsior? Hoe ben je terecht gekomen bij harmonie Excelsior?

Toen ik 5 jaar was ben ik bij harmonie Excelsior begonnen op de blokfluit. Mijn hele familie speelde al mee, ik ging elk concert mee en ging ook vaker mee naar de repetities. Op deze manier kwam ik steeds meer in aanraking met de harmonie tot ik besloot zelf ook mee te gaan spelen.

 

Welke instrumenten speel je of heb je in het verleden gespeeld?   

Ik ben begonnen op de blokfluit, wat ik ongeveer 1,5 jaar heb gedaan. Toen ik net 7 was ben ik begonnen op de klarinet, wat ik nog steeds met veel plezier speel. In het verleden heb ik ook piano gespeeld.

 

Speel je naast Nijswiller nog in andere muziekverenigingen?

Ja. Naast Nijswiller speel ik ook bij harmonie St. Josef Kaalheide, speel ik ongeveer 4 jaar mee met projecten van het LBM Jeugdorkest (Limburgs Jeugdorkest) en help ik regelmatig uit bij het Kerkraads Symfonie Orkest (KSO).

 

Wat doe je zo al naast de harmonie? Studeer of werk je? Zijn er hobby’s naast muziek maken?

Ik zit momenteel op 5 VWO op het Sintermeertencollege te Heerlen. Hier volg ik naast het gewone VWO programma, ook het TTO (tweetalig onderwijs) Engels programma en VTO (Versterkt Talen Onderwijs) Duits. Ik werk nu bijna 3 jaar bij HEMA Vaals, wat ik meer zie als een hobby, omdat het altijd mega gezellig is. In de tijd die ik nog over heb vind ik het hartstikke leuk om met mijn vrienden leuke dingen te doen, zoals films kijken, eten of bordspelletjes spelen.

 

Welk optreden vind je het leukste? Waar kijk je ieder jaar naar uit?

Mijn favoriete concert is het kerstconcert, omdat naast de gezellige sfeer die er altijd hangt, ik een groot fan ben van kerstmuziek. Waar de meeste mensen kerstmuziek luisteren van 20 t/m 26 december luister ik het van september t/m januari.

 

Heb je een bijzondere herinnering of leuke anekdote over de harmonie?  

Vlak voor een van onze concerten dit jaar, ging de klarinet van mijn broer kapot. Mijn vader ging deze fixen en ik besloot zijn es-klarinet in te spelen (daar had hij zelf namelijk geen tijd meer voor). Maar in alle hectiek, vergat ik mijn eigen klarinet in te spelen en begon ik het concert met een koud instrument. Oeps……….