Inmiddels kampen we wereldwijd al meer dan een jaar met "Corona" en lijkt de verdeeldheid nooit groter te zijn geweest dan nu. Ondanks de techniek (of wellicht dankzij) worden we gek gemaakt met meningen, cijfers, situatie in andere landen, misinformatie, schijnkennis enzovoort. Net in zulke tijden is het belangrijk om je niet gek te laten maken en het dicht bij huis te zoeken waar je nog op elkaar kunt bouwen, met eigen ogen kunt zien wat er wel en niet gebeurt in je dorp. Wie worden er getroffen en hoe gaat het met de mensen in je dorp? Net in deze periode zijn de lokale verenigingen de ruggengraad van de samenleving, bieden de mensen rust en afleiding, en creëren samenhorigheid.

Zelf ben ik er trots op dat wij in deze coronaperiode al meer dan een jaar een ieders mening en keuzes respecteren en vooral kijken naar wat wel mogelijk is. Als vereniging houden we digitale repetities waarin we historie, stijlen en theorie bespreken (allemaal super uitgewerkt door onze dirigent Luc Scholtes). Maar ook een repetitie waarin iedereen thuis voor zich meespeelt met de dirigent op het scherm om de conditie weer op samen op te bouwen. Onze activiteitencommissie organiseert leuke evenementen zoals een pub quiz, een carnavals challenge of en heuse bingoavond. Een en ander is te volgen op onze Facebook pagina.

Waar we staan? Tja, ik zou zeggen met twee voeten op de grond en op de vooravond van het afbouwen van de coronaregels en weer mogen musiceren met een super vereniging. Hopelijk kunnen we binnenkort de dorpen weer vullen met muziek en plezier. En mocht je ook behoefte hebben om de media eens even uit te schakelen en bezig te zijn met muziek en vrienden om je heen, wil je echt toekomstbestendig en groen investeren, ben je op zoek naar echte mindfulness, laat dan van je horen. Versterk onze vereniging en jezelf en meld je aan. En aan de kanjers die er al lid van zijn: Hartstikke bedankt, ik ben trots op jullie allen!!!

John Mullenders