Print

Zo, de agenda op onze site is weer bij gewerkt. Wist je trouwens dat dit een openbare agenda is en jij die waarschijnlijk rechtstreeks op je smartphone kunt koppelen? Zo hoef je nooit meer zelf alle afspraken bij te houden. Heb jij een Androïd of een i-Phone? Voeg dan onze agenda toe aan je agenda op je telefoon en heb altijd onze laatste info bijgewerkt.

Hoe doe je dat? Dat is moeilijk uit te leggen omdat iedereen een andere type agenda gebruikt en dan ook nog op verschillende manieren. Meestal is het een internet agenda toevoegen met gebruik van onderstaande ics (of ical) link. Maar laat ik het proberen hieronder te omschrijven. Kom je er niet uit, zoek me dan even op na de repetitie en ik help je graag. In het uiterste geval maak je een aparte link aan rechtstreeks naar onze eigen website agenda.

 ANDROÏD:

Omdat er verschillende agenda's in omloop zijn is het het makkelijkst om deze agenda eerst toe te voegen op je google agenda. Ga naar:

https://calendar.google.com (als je dit op je telefoon doet, selecteer dan onderaan de desktop versie)

Kies links om een agenda toe te voegen [+] en dan [Abonneren op Agenda]  

Vul in het zoekveld in: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(of kies via URL toevoegen en gebruik deze link: https://calendar.google.com/calendar/ical/harmonie.nijswiller%40gmail.com/public/basic.ics)

OUTLOOK:

Wellicht raar dat deze hier tussen staat, maar omdat veel mensen outlook gebruiken deze ook maar even hier neer gezet. Ook hier is het namelijk aan te raden deze toe te voegen via de ical mogelijkheid met bovengenoemde link op je computer.

I-PHONE:

instellingen

Open Instellingen en selecteer 

"Wachtwoorden en accounts" 

nieuwe account Selecteer "Nieuwe account"
Account Kies "Andere"
   Selecteer "Voeg agenda-abonnement toe"
 

 Kopieer de link van deze pagina en plak deze hier achter Server

https://calendar.google.com/calendar/ical/harmonie.nijswiller%40gmail.com/public/basic.ics

 

opslaan

Klik op 'bewaar' en je kunt nu alles van de excelsior agenda in je eigen agenda zien :-)

Wijzigingen melden:

Wanneer je de agenda hebt toegevoegd kun je instellen dat je een automatisch bericht krijgt als er iets wordt gewijzigd. Je gaat hiervoor naar de agenda van This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en gaat naar instellingen. Onder 'overige meldingen kun je nu selecteren wanneer je een melding wilt ontvangen d.m.v. het selectievakje erachter om te zetten.